Voordelen van gebruikt speelgoed

zippytoys - Gebruikt speelgoedDe laatste jaren wordt gebruikt speelgoed steeds populairder. Veel mensen kopen het speelgoed voor hun kind op marktplaats, of in een andere webwinkel. Hier is helemaal niets mis mee! Integendeel, gebruikt speelgoed heeft enkele grote voordelen ten opzichte van nieuw speelgoed uit de fabriek:

  • Veel kinderen kunnen spelen
  • Geen vervuiling
  • Geen verspilling
  • Goedkoop

In de eerste plaats zorgt het delen van gebruikt speelgoed dat veel kinderen kunnen spelen. Het speelgoed wordt niet weggegooid, maar krijgt een tweede leven in een ander gezin. Zo kan het gebeuren dat dezelfde houten puzzel drie, soms wel vier keer opnieuw gebruikt wordt voordat deze bij het afval verdwijnt. Je kunt de puzzel natuurlijk na een paar weken weggooien, maar is het niet veel leuker om een ander kind hier blij mee te maken? Door speelgoed te delen zorgen we met zijn allen dat alle kinderen in Nederland kunnen genieten, een heel nobel streven! Een tweede voordeel is dat gebruikt speelgoed al een keer is gemaakt en daardoor niet langer schadelijk is voor ons klimaat. Het produceren van nieuw speelgoed legt een flinke druk op moeder aarde. Er moeten stukken hout en plastic bewerkt worden, wat lang niet altijd milieuvriendelijk gebeurt. Als je gebruikt speelgoed koopt, dan help je om onze planeet een stukje schoner te houden. Je bent tevens bewust bezig met recycling: bruikbare producten worden niet verspild maar verspreid. Je maakt daar andere kinderen heel gelukkig mee. Het is een kapitalistische instelling om alles nieuw te willen kopen, terwijl duizenden dezelfde producten al gemaakt zijn en gewoon te koop staan! Tot slot is gebruikt speelgoed vaak een stuk voordeliger dan nieuw speelgoed. Zo kun je toch die leuke puzzel, of die mooie muziekklok kopen, zonder dat je daar een flink bedrag voor betaalt. Het loont om gebruikt speelgoed aan te schaffen, ga jij hier ook mee aan de slag?

Gebruikt speelgoed: hygiëne

Het is belangrijk om bij gebruikt speelgoed altijd goed na te denken over hygiëne. Andere kinderen hebben aan het speelgoed gezeten en hebben hiermee gespeeld, maak het van tevoren dus goed schoon. Bij houten producten is dit in de regel geen probleem. Een beetje warm water en wat mild schoonmaakmiddel en het speelgoed is weer zo goed als nieuw. Deze tactiek werkt ook prima voor buitenspeelgoed. Stel je voor: je koopt een tweedehands glijbaan voor je kinderen. Hartstikke leuk, maar natuurlijk moet je deze wel even goed schoonmaken. Een korte poetsbeurt met een goed schoonmaakmiddel en de glijbaan is weer klaar voor gebruik. Vergeet niet om het oppervlak na het schoonmaken goed af te spoelen met water, zodat je kindje niet per ongeluk wat schoonmaakmiddel binnenkrijgt. Bij andere soorten speelgoed moet je wat voorzichtiger zijn. Het valt bijvoorbeeld niet aan te raden om een knuffel tweedehands te kopen. In de eerste plaats wil de oorspronkelijke eigenaar vaak geen afstand doen van het product, maar ook zijn knuffels vaak niet schoon. Je kunt deze wassen in de wasmachine, maar de kans dat ze daar heel uitkomen is niet altijd even groot. Kortom: koop je knuffels het liefst nieuw en kies in de meeste andere gevallen voor gebruikt speelgoed.

Tweedehands speelgoed tegen bodemprijzen

Bij Zippytoys vind je het leukste gebruikte speelgoed, altijd tegen de scherpste prijzen. Het bedrijf controleert van tevoren of de producten nog in goede staat verkeren, voordat deze worden doorverkocht. Op deze manier weet je zeker dat je altijd artikelen koopt van de beste kwaliteit. Surf snel naar https://www.zippytoys.nl/gebruikt-speelgoed en bekijk het volledige assortiment. Laat je niet langer tegenhouden door woorden als ‘tweedehands’ of ‘gebruikt’, alle speeltjes zijn de moeite waard!