Strijkkralen: het perfecte cadeau

Heeft u vroeger ook gespeeld met strijkkralen? Dan weet u misschien nog hoe leuk dat was. Dit soort kralen kunnen in allerlei patronen worden gelegd in strijkkralenbordjes, waarna ze overgestreken worden met een normale strijkbout. De warmte zorgt ervoor dat de plastic kraaltjes aan elkaar kleven. Vervolgens koelt het geheel af en heeft u of uw kind een mooi kunstwerk gecreëerd. Zo maakt u in een handomdraai kleine en grote onderzetters, of vrolijke dierenfiguren. Er zijn diverse fabrikanten van strijkkralen. Om te werken met deze kralen heeft u de volgende zaken nodig:

  • Strijkkralen in diverse kleuren
  • ‘Bordje’ om de kralen in te leggen
  • Strijkpapier
  • Strijkbouw
  • Strijkplank

Daarbij kunt u ook handige bakjes aanschaffen om kralen in te sorteren. Dit soort artikelen, met uitzondering van de strijkbout en -plank, koopt u online via hetspeelgoedpaleis. Via webwinkel Het Speelgoedpaleis bestelt u eenvoudig alles wat u nodig heeft voor uw hobby. Houdt u niet alleen van strijkkralen maar ook van andere creatieve bezigheden? Dan kunt u ook terecht bij Het Speelgoedpaleis. U vindt hier namelijk ook alles voor het maken van kaarten, verschillende soorten schrijfwaren en stempels. Met strijkkralen of benodigdheden voor het maken van werkjes van kralen, heeft u het perfecte cadeau te pakken. U stimuleert kinderen om creatief bezig te zijn en minimaliseert op die manier de tijd die zij voor de computer doorbrengen. Creativiteit is belangrijk voor kinderen. U geeft ze dus een mooi cadeau door ze te voorzien van hobbymaterialen. Op zoek naar een cadeau voor uw kinderen of kleinkinderen? Het Speelpaleis biedt u alle inspiratie die u nodig heeft. Daarnaast vindt u hier ook cadeaus voor volwassenen. Met mooi papier en de juiste pennen kunnen volwassenen bijvoorbeeld aan de slag met een ‘bullet journal’. Deze manier van een dagboek bijhouden is bijzonder populair bij jong en oud.

Welke strijkkralen zijn het best?

Er zijn verschillende strijkkralen op de markt van bekende merken zoals HAMA en SES. U kunt kleine of grote kralen bestellen met bijpassende bordjes. Die vindt u bijvoorbeeld in patronen zoals een paard, huis, auto of grafisch patroon. De vorm en afmeting zijn dan al bepaald, maar u of uw kind kan volledig zelf bepalen welke kleuren er op het bordje komen te liggen. Om te beginnen met het leggen van kralen kunt u een pakket kopen. Zo beschikt u direct over een strijkkralenbordje met voldoende kralen. Extra kralen nodig? Die bestelt u ook bij Het Speelgoedpaleis, via https://www.hetspeelgoedpaleis.com/creatief-en-hobby/strijkkralen. Extra kralen zijn in allerlei kleuren te koop, ook in een gemengd assortiment.

(Veilig) werken met kralen

Als u als volwassene werkt met strijkkralen kunt u uiteraard zelf de kralen aan elkaar strijken. Laat kleine kinderen dit echter nooit zelf doen. Spreek met uw kinderen af dat u als volwassene de kralen aan elkaar strijkt en let goed op dat kinderen niet zelf aan de slag gaan met een strijkijzer. Als u dit in de gaten houdt kan het werken met (strijk)kralen een leuke hobby zijn voor ouder en kind. Instructies voor het strijken vindt u altijd bij een starterskit. Online is ook veel informatie te vinden over het werken met strijkkralen. Bovendien vindt u leuke voorbeelden voor patronen. Als u een gevorderde hobbyist bent kunt u ook kiezen voor een strijkbord zonder vorm. Hiermee kunt u zelf bepalen welke vorm u aanbrengt in uw werk. De strijkborden zonder vorm zijn groter en geven u alle creatieve vrijheid die u nodig heeft. Kijk eens online naar andere makers van kunstwerken en laat u inspireren. U zult versteld staan van de mogelijkheden die u heeft met deze plastic kralen.