Gastouder gezocht: ben jij degene die we zoeken?

Ben jij de gastouder die we zoeken? Er is namelijk een oproep geplaatst in ons dorp, er wordt gastouder gezocht en misschien ben jij wel degene die we zoeken. Als er een gastouder wordt gezocht moet je – voordat je de vacature kunt vervullen – wel voldoen aan een aantal eisen. Omdat dit de laatste tijd erg in opkomst is hebben wij daaraan een artikel gewijd. Waar moet je aan voldoen als je een goede gastouder wilt worden? Wat zijn eigenschappen en kwaliteiten die je moet bezitten om voor de test te slagen? In ieder geval kun je kijken op de site van Gastouderbureau Snoesje. Daar wordt ook een gastouder gezocht. We starten eerst met de kwaliteiten en eigenschappen verder. Waar moet je aan voldoen? Daarna zullen we verder gaan met het zijn van gastouder. Wat betekent dit in de praktijk, wat voor baan heb je dan? Is het zwaar, emotioneel en fysiek gezien? Dat zijn natuurlijk allemaal factoren waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk niet zomaar iets, gastouder worden en zijn. We starten zoals gezegd met de kwaliteiten en eigenschappen. Voordat we verder gaan, dit zijn de eigenschappen:

  • Geduld
  • Inlevingsvermogen
  • Fatsoen

Gastouder gezocht: ben jij degene die aan de eisen voldoet?

In ieder geval is het zo dat je geduldig moet zijn, wil je aan de eisen voldoen om vervolgens gastouder te worden en te blijven. Geduldig zijn is iets dat niet iedereen kan. Het valt vaak ook niet aan te leren, dus je kunt maar beter bij jezelf nagaan of jij wel geduld in je hebt om het gastouderschap te vervullen. Daarnaast moet je ook fatsoenlijk zijn, dit houdt in de praktijk in dat je niet altijd zomaar kunt zeggen en doen wat je denkt dat kan. Je moet met andere woorden dus rekening houden met wat de kinderen denken en voelen. Het is wel zo dat je een voorbeeld functie vormt voor de kinderen. Dit moet je goed in acht nemen. Het is belangrijk om daarbij stil te staan. Daarnaast moet je je ook goed in kunne leven in de kinderen, je moet je ook bedenken dat zij een andere belevingswereld hebben dan dat jij hebt. Ieder kind is daarnaast weer anders maar je moet wel elk kind met respect en op een gelijkwaardige manier behandelen. Ook dat moet in je zitten.

Het leven van een gastouder, hoe is dat? 

Er wordt dus een gastouder gezocht, dat heb jij ook gehoord. Inmiddels zit jij op het punt dat jij denkt te voldoen aan de eisen van het gastouderschap. Je bent geduldig en je wilt weten hoe het is om gastouder te zijn. Want als er een gastouder gezocht wordt en je aan de eisen voldoet ben je toch al akelig dichtbij. We gingen speciaal voor jou op zoek naar een aantal mensen die het gastouderschap al vervuld hebben.  Zij gaven allemaal aan dat het gastouderschap niet zomaar iets is en dat je eerst goed moet nadenken voordat je een dergelijke rol wilt gaan vervullen. Ook zeggen ze allemaal dat het erg waardevol is om die ervaring erbij te hebben. Gastouder gezocht: wie weet ben jij wel de volgende!