Kinderfietsen

Iedereen in Nederland leert fietsen, aangezien dit nu eenmaal een gezonde en voordelige manier is om jezelf voort te bewegen. Kinderen kunnen dit het beste leren op kinderfietsen en daar kunnen zij eigenlijk nooit te jong mee beginnen. Hoe eerder je het leert, hoe beter, want dan kun je al snel ook zelf bijvoorbeeld fietsend naar school gaan. Natuurlijk is het wel zo dat kleine kinderen vaak nog wat moeite hebben met het vinden van hun evenwicht, maar juist leren fietsen zorgt ervoor dat ze zich hierin leren ontwikkelen. Wel is het natuurlijk vervelend als zij tijdens het leerproces steeds vallen, dat zal hen al snel het plezier hierin afnemen. Het is daarom verstandig om altijd eerst te kiezen voor kinderfietsen in de vorm van een driewieler of met steunwieltjes. Op die manier kunnen de kids eerst leren hoe het is om met hun benen trappers rond te trappen en tegelijkertijd ook nog te moeten sturen. Dan kunnen ze eerst die vaardigheid onder de knie krijgen. Later kan er dan overgestapt worden op een gewoon fietsje of kunnen de steunwieltjes wat van de grond gehaald worden, zodat ze nog niet helemaal zomaar om kunnen vallen, maar toch leren om hun evenwicht te bewaren. Al jong ervoor zorgen dat je zoon of dochter over kinderfietsen kan beschikken, is dus zeker een goed idee.

Let hierop bij kinderfietsen

Ga jij je oriƫnteren op de aanschaf van kinderfietsen, dan moet je natuurlijk wel weten waar je bij de aankoop nu op moet letten. Welke punten zijn echt noodzakelijk om in de gaten te houden en welke zijn ook zeker handig om mee te nemen in je oordeel of een bepaald fietsje wel of niet een goede keus is voor jouw kindje? Je moet letten op:

  • de maat
  • mogelijkheid tot verstellen van stuur en zadel
  • het soort rem
  • de bagagedrager

Noodzakelijk om op te letten bij kinderfietsen is in de eerste plaats natuurlijk de maat. Je zoon of dochter moet er immers wel op passen, er moeten geen gevaarlijke situaties ontstaan omdat de kinderfiets gewoon veel te groot is, maar een te klein model schiet natuurlijk ook niet op. Wil je een loopfiets kopen, dan meet je de beenlengte van je kindje en dit vergelijk je met de zadelhoogte. Bij andere fietsjes kijk je naar de totale lichaamslengte en dit wordt vergeleken met de bandenmaat. Natuurlijk kan er door het aanpassen van de hoogte van stuur en zadel wel wat bijgesteld kan worden, maar de marges zijn dan natuurlijk maar beperkt. Het soort rem dat er op zit, terugtraprem of handrem, dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur. En dat geldt ook voor de bagagedrager. Kinderfietsen die dit wel hebben zijn erg handig als de kids zelf spullen op de fiets mee moeten nemen, maar anders kunnen ze ook prima zonder.

Veel keus bij Kindertoys

Als je de juiste maat gevonden hebt en je hebt een beslissing genomen over het soort rem en het belang van een bagagedrager, dan kun je op zoek gaan naar kinderfietsen. Bij Kindertoys vind je een ruime keus op dit gebied. Zij bieden niet alleen wat bovengenoemde punten betreft veel keus, zij hebben ook nog eens heel veel verschillende modellen en kleuren kinderfietsen. Sommige hebben zelfs afbeeldingen erop van films of televisiehelden. Je kunt op die manier dus ook nog eens voor een uiterlijk kiezen dat jouw zoontje of dochtertje helemaal te gek zal vinden. Als je kinderfietsen wilt gaan kopen, dan is het dus absoluut aan te raden om een kijkje te nemen bij KIndertoys, zij zullen ook voor jouw kind een ideaal exemplaar kunnen leveren!